2010-08-18 23:29:53• hírek • Kocsis Zoltán

A „muzsikusok” elhúzták Komanék nótáját

Juhász-gól Belgrádban, nem ad szárnyakat a Red Bull az izraeliek ellen.

Akárcsak a Bajnokok Ligája rájátszásának első, keddi játéknapján, szerdán is egy komoly meglepetés született, méghozzá Salzburgban. A nap, sőt talán az egész kör rangadóján a Werder Bremen meggyőző fölénnyel győzte le a Sampdoriát, amely számára azonban az utolsó pillanatban felcsillant némi reménysugár.

A németek már az első félidőben is komoly fölényben játszottak a Koman Vladimirt a kispadra sem nevező olaszok ellen, ekkor azonban még nem született gól (pontosabban szabályos nem, mert a vendégek lesről betaláltak). A szünet után is maradt a hazai fölény, ám a betömörülő Sampdoria ellen Fritz szenzációs bombájára volt szükség ahhoz, hogy a brémaiak megszerezzék a vezetést. Pazzini egy kapufával válaszolt, majd Lucchini hozott össze egy buta büntetőt és piros lapot, Frings pedig büntetett. Nem sokkal később egy pazar akció végén Pizarro már a harmadik német gólt lőtte. A Sampdoria támadásban szinte semmilyen veszélyt nem okozott, a 90. percben azonban Pazzini egy felhőfejessel mégis betalált, így a csapat még reménykedhet a visszavágó előtt.


Frings egyértelműen megnyerte a csatát Cassanóval szemben fotó: werder.de
Frings egyértelműen megnyerte a csatát Cassanóval szemben fotó: werder.de


Komannál jóval több sikerélménye volt viszont Juhász Rolandnak, aki végig a pályán volt az Anderlecht Partizan Belgrád elleni vendégjátéka során. És ha már ott volt, akkor a 66. percben beállította a 2-2-es végeredményt. Gillet szerzett vezetést a belgáknak, a szerbek Cleo találatával valamint Lecjaks öngóljával azonban fordítottak. Aztán jött a magyar védő, akinek egyenlítő találata után az Anderlechtnek minden esélye megvan, hogy bejusson a csoportkörbe.

Az est meglepetése Salzburgban született, a Red Bull szurkolóinak pedig vélhetően lassan izraeli fóbiájuk lesz. Miután a tavaly a Maccabi Haifa nyert Mozart városában és jutott be a csoportkörbe, idén a Hapoel Tel-Avivon volt a sor. A vendégek Enyeama kapus büntetőjével (!) már a 3. percben megszerezték a vezetést, Pokrivac még kiegyenlített, Ben Sahar és Schechter góljaira viszont már csak Wallner tudott válaszolni. Komoly szárnyakra lesz tehát szükségük az osztrákoknak a továbbjutáshoz, hiába van tele a csapat osztrák, svéd, svájci, nigériai, szerb, ugandai, dán, szlovák, holland, horvát, kameruni, bosnyák és holland-antillákbeli válogatottakkal.

Bragában folytatódik a szenzáció: miután a csapat a tavaly a Portót és Sportingot megelőzve végzett a portugál bajnokság második helyén, az előző körben pedig simán kiütötte a Celtic Glasgow-t, Matheus fejesével ezúttal a Sevillát is legyőzte. A Debrecent kiejtő Basel úgy győzte le 1-0-ra Stocker góljával a Sheriff Tiraspolt, hogy Huggel a 90. percben büntetőt hibázott. Ez még sokba kerülhet a svájciaknak az egy hét múlva esedékes visszavágón.

Szerdai eredmények:
Salzburg - Hapoel Tel-Aviv 2-3
gólok: Pokrivac (28.), Wallner (66, 11-es), illetve Enyeama (3., 11-es), Sahar (44.), Schechter (53.)

Basel - Sheriff Tiraspol 1-0
gól: Stocker (55.)

Partizan Belgrád - Anderlecht 2-2
gólok: Cleo (57.), Lecjaks (65, ömgól), illetve Gillet (54.), Juhász (66.)

Braga - Sevilla 1-0
gól: Matheus (62.)

Werder Bremen - Sampdoria 3-1
gólok: Fritz (51.), Frings (67., 11-es), Pizarro (69.), illetve Pazzini (90.)

Keddi eredmények:
Zenit Szentpétervá
r - Auxerre 1-0
gól: Kerzsakov (3.)

Rosenborg - Köbenhavn 2-1
gólok: Iversen (23.), Henriksen (57.), illetve Grönkjaer (84.)

Sparta Prága - Zsolna 0-2
gólok: Ceesay (51.), Oravec (74.)

Young Boys Bern - Tottenham Hotspurs 3-2
gólok: Lulic (4.), Ntsama (13.), Hochstrasser (28.), illetve Bassong (42.), Pavljucsenko (83.)

Dinamo Kijev - Ajax 1-1
gólok: Gusev (66.), illetve Vertonghen (57.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: